divendres, de desembre 22, 2006

Ja tenim GPS en catala

Tema: GPS

Fa uns dies vaig decidir-me a comprar un GPS TomTom, i quina va ser la meva sorpresa, en veure que parla en català, i tots els mapes i manuals estàn en català.

Encara no entenc com en preguntar a la botiga, si el tenien en català, em van dir que sentint-ho molt, no. Com pot ser que no sàpiguen ni el que venent? Això era al centre de Barcelona, per cert. Tan poca gent demana productes en català?

El model que vaig triar és el TomTom Go 510 i és molt fàcil de fer servir. Triant un destí, proposa un ruta, tot i que puc demanar altres propostes alternatives, que evitin certs punts conflictius, etc. Puc triar quin tipus de ruta prefereixo, amb peatge, etc.
Corregeix la ruta de forma automàtica, si ens desviem, abaixa el contrast de la pantalla quan es fa fosc, pot treure el plànol quan puja la velocitat per no distreure'ns, té gasolineres, restaurants, i molts altres punts d'interès, amb els telèfons de forma que podem trucar amb el sense mans integrat per fer una reserva, i moltes altres prestacions. I ve amb mapes per Espanya i Portugal en una tarja SD, o bé per a Europa segons el model que triem, disposa de tota mena d'accessoris, fins i tot per controlar un Ipod.
Inclou peu i carregador per al cotxe i per la taula, micròfon, documentació i el programari TomTom Home.

Cal dir que la versió en català del manual, no ve impresa, sinó al CD-ROM inclòs, o baixar el pdf des d'aquí. Tampoc la pàgina web està en català.

I a més funciona amb Linux!

Altres GPS i TDTs en català.

Notícies relacionades:

1 comentari:

  1. A mi em va passar exactament el mateix. Vaig preguntar si n'hi havia algun en català i em van dir que no. En provar-lo. Uau! quina sorpresa!

    ResponElimina