dimecres, de maig 21, 2008

Col·laborar i aprofitar-se del programari lliure


Per què ens costa tant deixar un comentari animant els desenvolupadors?

Hi ha moltes formes de col·laborar amb el programari lliure. No fa falta desenvolupar. Les opinions dels usuaris són essencials per animar, motivar i convèncer els que desenvolupem programari lliure que el nostre esforç és útil per a la societat, o almenys per a tú.

Per què a les nostres latituds costa tant deixar un comentari? He col·laborat amb diversos projectes de programari lliure (per a PalmOS, Java, Linux, i fins i tot per a uindous$) tant al món hispà com al món anglosaxó. En aquest últim les preguntes, comentaris, suggeriments, crítiques i propostes de millora es compten per milers. En el primer són escasisimes sinó totalment inexistents. I no puc comprendre per què. És cert que darrerament ha millorat una mica. Fa pocs anys eren gairebé nul·les, però encara així segueixen sent raríssimes en comparació amb altres marcs culturals.

Comprenc que a ningú no li agradi omplir un formulari de registre i deixar algunes dades per fer un comentari. Però és l'únic preu que demanem els desenvolupadors de programari lliure, a canvi de milers d'hores d'esforç desinteressat, perquè tu puguis gaudir de gairebé qualsevol aplicació, a un preu ridícul, si no nul. Realment costa tant? Si com és lògic vols protegir la intimitat del teu correu, pots fins i tot deixar dades falses o mitg certes, o afegir per exemple la paraula NOSPAM al teu correu electrònic, obligant així que per utilitzar-lo s'hagin de revisar manualment les adreces.

Però si us plau, la propera vegada que utilitzis programari lliure, tinguis un dubte, et sembli útil, tinguis algun suggeriment, estiguis agraït, o fins i tot disgustat, Deixa La Teva Opinió!!

No et demanem que paguis res, ni el teu número de targeta, ni que esperis que t'arribi el CD per correu ordinari. Pots baixar el programari, provar-lo de seguida i si no ho desitges no hauràs de pagar ni tan sols si t'agrada molt i et resulta molt útil, encara que en aquest cas una donació sempre és d'agrair.

1 comentari:

  1. Tota la raó et done! jo per el meu compte intente agrair el màxim possible, però de vegades, les presses....

    Salut!

    ResponElimina