dissabte, de maig 16, 2009

Comença l'acció: som-hi tots

Les accions de la campanya del Grup Acte de Sobirania es basen en la participació directa del poble de Catalunya. Per a la primera acció que us proposem, no caldrà que sortiu de casa: es tracta d'enviar un correu electrònic al Molt Honorable President de la Generalitat. Una carta d'afirmació personal dels que l'enviem, on anunciem les nostres conviccions i el desig d'iniciar una nova etapa que res tingui a veure amb temps passats.

Aquesta tramesa servirà també com un assaig de l'operatiu que permetrà convocar altres mobilitzacions en menys de 48 hores, basat en el concepte "passa-ho". Cadascun de vosaltres pot multiplicar aquesta acció per dos, deu o cinquanta, si ràpidament fa arribar aquesta convocatòria a tots els seus contactes.

També us demanem que ens envieu una còpia del correu al Grup Acte de Sobirania, per tal de poder seguir a temps real el desenvolupament de l'acció.
La idea inicial del nostre Grup, era aconseguir una mobilització ràpida i contundent en el mateix moment que el Tribunal Constitucional emetés la sentència sobre l'estatutet, però l'estratègia de l'Estat és donar llargues a l'afer, tot esperant un refredament del Poble. En conseqüència hem decidit que no siguin ells els qui ens marquin el calendari: la primera acció al carrer —a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, i davant altres institucions arreu del Principat— l'hem fixada pel dia 11 de juny, en record del Corpus de Sang dia de l’aixecament dels nostres avantpassats contra l'exercit reial.
L'èxit de l'acció al carrer depèn, com el d'aquesta primera acció d'enviament de correus, de la capacitat personal de tots nosaltres per fer córrer la convocatòria, sigui per la via del boca orella, el correu electrònic o el telèfon mòbil, sense dependència dels mitjans de comunicació clàssics que globalment no ens són favorables.

============ L'ACCIÓ ============

En el termini de 48 hores —dies 15 i 16 de maig— envia per correu electrònic, a títol personal, la carta que segueix a aquest text, a les adreces:
gbpresident.presidencia@gencat.cat, actesobirania@gmail.com

============ ======== ============

Grup Acte de Sobirania
grupactedesobirania@cmail.cat


= CARTA OBERTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA =

Molt Honorable Sr.,

Us enviem aquest missatge per transmetre-us el convenciment d’un gran nombre de catalans i catalanes que ha arribat l’hora de dir prou a la situació política, social i econòmica que està vivint Catalunya i els Països Catalans.

Aquest convenciment és fruït de tots els esdeveniments que ens els últims anys han anat confirmant la naturalesa enganyosa i depredadora del sistema polític autonòmic i han deixat clares les nostres relacions de submissió i d’espoliació amb l’Estat Espanyol:

Vós deveu saber més bé que ningú la gravetat del col·lapse del sistema autonòmic i la impossibilitat de continuar aguantant l’escanyament planificat de la nostra economia, la negació de la nostra personalitat nacional i les relacions de dependència que ens imposa l’Estat Espanyol i que ens impedeixen disposar d’una sobirania fiscal, abordar pel nostre compte la greu situació social, les polítiques d’immigració, la crisi econòmica, la desocupació creixent, el desplegament de la nostra llengua i cultura, la defensa del territori i exercir un dret tan elemental i democràtic com és el dret a l’autodeterminació

Les manifestacions que successivament s’han convocat des del 2006 insistint en que som una nació, que tenim el dret de decidir sobre el nostre futur i que volem un estat propi, han estat i són una molt significativa però encara petitíssima mostra de la profunditat del rebuig a la situació actual i a la passivitat amb que esteu actuant.

Com a primera autoritat de Catalunya heu de saber que milers i milers de catalans i catalanes no acceptem que el nostre futur estigui en mans ni d’un Tribunal Constitucional deslegitimat i hostil ni d’un sistema polític que ens humilia, ens espolia, ens insulta i ens menysprea.

En conseqüència, com a prova de responsabilitat i de reconeixement de les institucions catalanes, amb tota serenitat i fermesa us comuniquem que no acceptarem cap pronunciament del Tribunal Constitucional ni donarem suport a cap nova fórmula estatutària.

S’ha acabat per a nosaltres el temps de la resignació, la submissió al maltracte i la manca de respostes col·lectives. És el moment d’exigir que el nostre Parlament sigui el reflex lleial del Poble de Catalunya.

És per tot això que ens plantem davant les nostres institucions per reclamar un Acte de Sobirania que comprometi a treballar per exercir el dret democràtic d’autodeterminació i la construcció d’una nació catalana lliure.

Maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada