dilluns, de juliol 02, 2007

Hauppage Win-TV Nova-T 500

Aquesta és una de les poques targes que permeten rebre la TelevisióHauppage WinTV-NOVA-T-500 Digital Terrestre i a més inclou 2 receptors, per un preu al voltant dels 50 euros. Això vol dir que podem veure la televisió mentre estem gravant un programa, o podem veure un segon canal en una finestra més petita (PIP) esperant que s'acabin els anuncis o comenci el nostre programa preferit.

A més el nucli (Kernel) de Linux inclou suport per aquesta tarja, a partir de la versió 2.6.19. La versió del nucli de Linux inclòs amb la darrera versió d'Ubuntu (Feisty Fawn) és la 2.6.20. Això vol dir que aquesta tarja hauria de funcionar sense fer res amb la darrera distribució d'Ubuntu. No així el seu comandament a distància, ja que no està suportat pel nucli. Tot i així sembla que el controlador inclòs al nucli té alguna errada, per la qual cosa cal fer alguns tvtimecanvis que s'expliquen en el primer dels enllaços inclosos al final d'aquest article (en anglés).

També cal instal·lar un programa que permeti veure la Televisió. Jo he triat tvtime.

Per tal de veure la guia digital deFreeGuide programació cal instal·lar un programa adient, com ara FreeGuide. Tots dos es troben a les font d'Ubuntu, per la qual cosa es poden instal·lar de forma molt senzilla.

Si com jo voleu fer servir la tarja Freevoa un Mediacenter també necessitareu un programa adeqüat com ara Freevo, MythTV o Geekbox. Jo he triat Freevo, que ja fa un any vaig traduir al català. Em penso que totes les darreres versions ja porten el català com a opció i a més la escolleixen directament i també MythTVestà inclòs a les fonts d'Ubuntu. Si teniu cap problema deixeu un comentari.

En el meu cas, però els passos per solucionar l'errada no han acabat de funcionar, ja que tot i que el sistema reconeix la tarja com a dispositiu GeekBoxmultimèdia:

$ lsusb | grep Haup
Bus 008 Device 002: ID 2040:9950 Hauppauge

Després no es crea el dispositiu /dev/videoX i tvtime no trova l'entrada de vídeo, per la qual cosa dóna el següent error:

Cannot open capture device on /dev/video0

Així que hauré d'esperar a la següent versió del nucli!

Nom del firmware per Linux: dvb-usb-dib0700-01.fw

Contingut de la capsa:Capsa
  • WinTV-NOVA-T-500 : sintonizadora PCI amb 2
  • receptors TDT d'alta sensibilitat
  • Comandament a distància i receptor infraroig
  • Programes inclosos al CD-ROM: WinTV-Scheduler i WingSE.
  • Guia d'instal·lació ràpida (només per Uindous)

Dades Logístiques:
  • Referencia model: 285
  • Codi de barres: 785428002859

Enllaços relacionats:

2 comentaris:

  1. He trobat el primer enllaç trencat. Ara per ara penso que la millor referència es troba a la plana de linuxtv.org (als diferents wikis "DVB","VDR",...). Deixo un enllaç a la wiki del projecte MythTV on parlen d'aquest mateix model de sintonitzadora DVB-T i de com fer-la funcionar correctament, comandament inclós.
    http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Hauppauge_WinTV_Nova-T_500_PCI#Remote_control

    Salutacions,

    ResponElimina
  2. Donca ami sempre em dona aquest error:
    CC [M] /home/user/v4l-dvb/v4l/stk-webcam.o
    /home/user/v4l-dvb/v4l/stk-webcam.c:60: warning: implicit declaration of function 'USB_DEVICE_AND_INTERFACE_INFO'
    /home/user/v4l-dvb/v4l/stk-webcam.c:60: error: initializer element is not constant

    ResponElimina