dijous, d’abril 21, 2005

La Caixa no fa talonaris en català a Perpinyà

Tema:

Un altre vegada contra el català a Perpinyà, segons explica l'Hervé:

Bon dia,
Tinc un problema, un problema més. Fa uns anys per l'entitat Aire Nou de Bao vaig obrir un compte a la Caixa. Cal anar a La Jonquera, és aprop de Bao, és pràctica. Cal dir que la Caixa a Perpinyà és reservada als empresaris i professionals de no sé què, però la gent normal i corrent no hi pot obrir un compte.

Doncs tornem a La Jonquera on vaig demanar un talonari, en català (normal no?) en aquest moment em van explicar que no era possible, que sóc un no-resident i que pels no-residents els talonaris no poden ser en català.

He tornat a demanar diverses vegades, però sempre tinc la mateixa resposta.
Tinc el talonari bilingüe "castellà, anglès", el puc tenir monolingüe en castellà però en català res, ni mono, ni bi, ni tri...

Maragall pot anar a París a demanar a fer part de la francophonie, pots demanar un reconeixement a Europa.... Si La Caixa no vol procurar talonaris en llengua catalana als seus clients, com pot el potent estat jacobí francès podria fer cas d'aquest tros de País on la gent mateixa del país se desenten de la projecció exterior de la seva llengua.

No existeix un departament de política lingüística?

Si afegim que quan hom se passeja per l'Empordà tenim dret a la retolació del Principat en català i la retolació nord-catalana en francès... a canvi de què?
quan passegeu per Catalunya Nord veureu Barcelone i Gerona, però mai Girona ni Barcelona.

Vingui França porta de la Llibertat, expliqueu-nos-ho.

Expliqueu-ho a tots aquests qui per la Retirada van acabar dins camps de concentracions els quals frança ha batejat "camps de no sé més quina paraula" que no tingui el pes de camps de concentracions que eren. No era pitjor que la dictadura, però ...

Expliqueu-ho a tots els catalans qui han estat castiguats 3 segles i mig per voler usar la seva llengua i que avui dia és encara oficialment inexistent.

Avui dia, a Catalunya Nord 40% de la gent és capaç de parlar la llengua catalana, no és degut a la francophonie, ni a l'estat francès, és degut a la tossuderia dels mateixos catalans.

Podeu fer circular, si sabeu un banc del Principat que tinguem a Catalunya nord o a l'Empordà, que tingui una mínima consciència nacional, podria tenir un nou client.

Cordialment

Hervé pi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada