diumenge, de juliol 15, 2007

Lectura d'estiu


El preu de ser catalans de Patrícia Gabancho

Una persona que m'estima - i em coneix millor del que m'imaginava! - m'ha regalat fa uns dies aquest llibre, del que ja he llegit la meitat d'una volada, però que penso rellegir molts cops, per que és un llibre per aprendre i per consultar. I la Patrícia una escriptora que no coneixia i que passa a la meva llista de preferits. I una periodista que cerca, investiga i arriba al fons, de les que realment fan falta.

"Resistiran la llengua i la cultura catalanes l’embat indeturable del veïnatge de l’espanyol i el temptador mercat global de l’anglès? Al cap de mil anys del seu naixement com a llengua i cultura, té futur el català o caurà víctima de la pressió demogràfica o de la selecció natural? Dir-li cultura catalana a tota cultura que es faci a Catalunya és enterrar-nos en vida? Aguantarà el català? Ens en sortirem?

Tot i que quan un mal està molt estès sembla inútil buscar-ne culpables, Patrícia Gabancho ens n’assenyala uns quants i ens raona uns perquès posant la sinceritat i la paraula clara per davant d’hipòcrites correccions polítiques."

Comprar el llibre (18 euros)

1 comentari:

  1. Jo també vaig llegir aquest llibre aquest estiu, i la veritat et posa els pels de punta. Quan el vaig a acabar vaig prendre la decisió de no tornar a parlar en castellà mai més (a Catalunya està clar) i el resultat de la meva decisió ha estat molt sorprenent. La gent t’entén quan els parles en català!!! Quans cops t’has trobat que primer t’atenen en castellà i seguidament quan veuen que tu parles català et canvien d’idioma??? Quantes vegades t’han intentat vendre un producte en castellà? Si no parlen en català t’asseguro que en mi no farà la venta!!!Si no ho canviem nosaltres no ho farà ningú!!!

    ResponElimina