dissabte, d’agost 11, 2007

Dues noves comunitats catalanes a Internet: MyBlogLog i Facebook

Alexis Vizcaino, a El Senyor de les Muntanyes, responent a una suggerència meva fa una proposta que em limito a copiar, i recolzar, doncs la redacció és seva:

La comunitat catalana a internet segueix creixent. Aquestes darreres setmanes s’han creat dues noves comunitats catalanes a Internet.
  • MyBlogLog, com ja he comentat anteriorment en aquest blog, és una eina social força potent capaç de generar opinions força contraposades. Per un costat es crea una eina de comunicació entre blogs i blocaires, i permet generar widgets (o bàners dinàmics) que es poden posar als blogs i webs de cadascú i a on es visualitza el llistat dels darrers blocaires que passen per aquell blog, dels blocaires registrats a MyBlogLog és clar. D’això també es pot entendre la poca confidencialitat que hi pot existir… tanmateix se soluciona navegant anònimament.

Tot i que MyBlogLog introdueix el terme comunitat, (veure la comunitat PPCC vinculada al meu blog), aquesta pàgina li diu comunitat a la gent que està subscrita a un blog determinat. Per tant seria la comunitat de gent que segueix un blog determinat mitjançant RSS. Per a fer una comunitat catalana, la cosa no és tan directe com afegir-te a una comunitat en concret. El que s’ha de fer és, per començar, crear una llista de TAGS que inclogui els mots del col·lectiu al que tu et vulguis adherir. Us proposo una llista de TAGS que podrien ser comuns en tots els blocaires catalans que estiguin a registrats a MyBlogLog:

catala, llengua catalana, paisos catalans, PPCC, catalan countries, pais valencia, illes balears, andorra, catalunya, nord, franja de ponent, carxe

Els accents no són acceptats

Si tots afegim els tags ( o mots de referència) fent referència al tema català, cada vegada el nostre conflicte anirà incrementant la importància de la comunitat catalana en aquest portal que neix amb possibilitats de ser una eina molt potent. La següent cosa a fer seria vincular-se a totes les pàgines de gent que tinguin els tags que hem comentat.

Aquesta nova eina pot permetre la connexió per interessos, enviar mails, compartir fotografies,… realment us animo a que coneixeu aquestes dues eines i que fem gran aquest projecte d’estar com a col·lectiu en totes les històries que vagin sortint a partir d’ara a la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada