dijous, d’octubre 07, 2010

Tres primers dies amb Android


Fa temps que tenia l'ull posat al NeoRunner, però la petita pantalla en relació a la mida de la màquina, preu, i l'escassetat de models, m'han portat a considerar l'Android.

Maquinari
Finalment em vaig decidir per HTC Wildfire, una opció raonable amb una pantalla de 3,2 polsades i un preu assumible.

Sistema operatiu
La versió d'Android és la 2.1 . Això fa que no funcionin algunes aplicacions per a 2.2 com Google Actions. Al consell 2 indico una altre possibilitat.

Interfície
Un cop obert i estrenat, connectats els comptes de goguel, feisbuc i tuiter, de seguida resulta sumament incòmode la inexistència d'un teclat en català. Insisteix tossudament en convertir els meus escrits a anglés o castellà segons li sembla.

Català
Per indicar que volem navegar en castellà, cal instal·lar una aplicació anomenada morelocale. Fa que les aplicacions i pàgines disponibles facin servir els locales en català.
Existeix un teclat en català: Catalan Language Pack que també instal·la el text predictiu en català (T9). Imprescindible!
Prèviament cal instal·lar la aplicació que el fa possible: Any Soft Keyboard

Navegació
Costa uns dies acostumar-se a la interfície i navegació. Per instal·lar aplicacions resulta imprescindible instal·lar un lector de codis QR com ara el Barcode Scanner, que permet obrir les pàgines directament sense haver de patir l'escriptura de les seves adreces, llegint els codis QR. Podeu fer-ho amb el d'aquest article.

Consells
  1. Una de les coses més útils que m'ha costat de descobrir és com canviar entre aplicacions: Només cal prémer i mantenir el botó Inici (la caseta).
  2. WikiDroid per veure la Viquipèdia. Permet triar la llengua.
  3. Vlingo permet fer servir la veu - en anglès! - per escriure missatges, fer cerques etc.
  4. Bluetooth on Motion m'activa el Bluetooth al cotxe detectant el moviment, i l'apaga en aturar, per estalviar bateria.




Actualització: 13-11-2010
, Catalan language pack per a HTC_Sense, no ho he probat, ignoro els detalls i les condicions en que pot ser adeqüat. Procediu amb precaució: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=542749 (per Windows mobile??)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada